Een bedrukte vlag brengt je boodschap al wapperend onder het publiek

Een bedrukte vlag brengt je boodschap al wapperend onder het publiek

Is het je wel eens opgevallen dat je maar heel moeilijk een, in de wind wapperende, vlag voorbij kunt lopen zonder er even snel een blik op te werpen? 

 

Dat wordt waarschijnlijk veroorzaakt, doordat het op twee van onze zintuigen indruk maakt: zicht en gehoor. En de vlag beweegt, als er tenminste wind staat, maar daar hoef je niet bang voor te zijn in ons land. Je vlaggen bedrukken zet die zintuigen dan net even iets scherper. Kortom: een vlag trekt sowieso al aandacht en is dan ook een uitstekend middel een boodschap over te brengen.   Vlaggen bedrukken  

Vlaggen bedrukken

Juist omdat het zo vaak de aandacht trekt, biedt het bedrukken van vlaggen uitgekiende reclamemogelijkheden. Vlaggen bedrukken is een prima manier ervoor te zorgen, dat de locatie van jouw bedrijf, horecagelegenheid of evenement al van grote afstand te zien is. Hoe indrukwekkender de opdruk, hoe meer aandacht het trekt en hoe groter de kans dat mensen willen uitzoeken wat er precies achter steekt. In principe ligt de basis van het vlaggen bedrukken al bij de nationale vaandels, waarbij een specifieke kleurencombinatie, mogelijk met afbeeldingen, een land vertegenwoordigt.  

Techniek van het vlaggen bedrukken

• Bij het vlaggen bedrukken wordt gebruik gemaakt van verschillende kleurentechnieken. De meest gebruikte is die met PMS-kleuren, waarbij aan elke kleur een codering wordt gegeven. De klant kiest vervolgens voor exact de kleur, die hij of zij wenst. Het ene blauw is het andere niet, en een kleine verschuiving kan net dat verschil geven van aardig naar wow! Een andere techniek, die men kan gebruiken, is die van Full Colour, of volle kleuren. Deze werkt op basis van CMYK-kleuren, hetzelfde systeem als je printer. • Er wordt aangegeven welk percentage van het oppervlak bedrukt kan worden. • Je bent ook niet meteen gebonden aan een definitief ontwerp, want je krijgt een digitaal voorbeeld, waardoor het mogelijk wordt hier en daar nog wat aanpassingen te maken.  

Soorten vlaggen

Een vlag is niet zomaar een vlag, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Banier-, drop- en beachvlaggen worden opgehangen aan een verticale mast, soms met ondersteuning van een verticale stok aan de top. Hierdoor wordt de zichtbaarheid minder afhankelijk van de wind. Gevel-, raam- en kioskvlaggen hangen aan een stok, die in een houder onder een bepaalde hoek gestoken wordt. Je hebt ook nog zwaai-, en tafelvlaggetjes, kleine modellen, die meestal maar voor een beperkte tijd of gelegenheid gebruikt worden, of vlaggetje, die je fiets kunnen opsieren. Daarnaast zijn er nog bootvlaggen, golfvlaggen, wimpels, vaandels en dat alles houdt in, dat je het zo gek niet kunt bedenken of er is wel een passende vlag voor te vinden. Hoe de wind ook waait, een vlag, en zeker een bedrukte, valt op en brengt altijd iets vrolijks mee in de presentatie waarvoor het bedoeld is.